kitüntetés

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatának kitüntetésében részesült dr. Rajkai Kálmán, az MTA doktora, az MTA ATK TAKI Talajtani Osztályának vezetője.

Gelybó Györgyi, az MTA ATK TAKI tudományos munkatársa Akadémiai Ifjúsági Díjat vehetett át az MTA Székházában 2016. február 23-án.

„Multifunctional Soil Resource” címmel került megrendezésre 2015.május 11-16. között a 14. Alpok-Adria Tudományos Konferencia Neumban, Bosznia-Hercegovinában. Nagy örömünkre szolgál, hogy a konferencián Várallyay György akadémikus úr átvehette az Institute of Hydrology, Slovakian Academy of Sciences kitüntetését. Kamuti Mariann fiatal kutató pedig 3. helyezést ért el szerzőtársaival készített előadásával.

Az MTA ATK TAKI munkatársai a 13. Alpok-Adria konferencián a poszter szekció harmadik helyezését érték el.

Az "EDAPHOLOG-System prototípusának felépítése és terepi tesztelése" című projekt elnyerte a 2013-as "Best LIFE-Environment Projects" díjat.

2013. december 16-án a sajtó jelenlétében mutatta be Dr. Illés Zoltán államtitkár és Biczó Imre a Nemzeti Környezetügyi Intézet (Neki) főigazgatója a Magyarország Környezeti Állapota 2013 c. kiadványt a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Az MTA ATK TAKI Környezetinformatikai Osztály munkatársai nyerték el a GDi Fórum 2013 – XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia "ÉV POSZTERE" közönségdíjat a "Zala megye termőhelyi viszonyai digitális talajtérképeken" című poszterrel

Tizenheten vehették át Németh Tamás főtitkártól és Csépe Valéria főtitkárhelyettestől az Akadémia székházának Koncerttermében tartott ünnepségen a 2001-ben Főtitkári Dicséretként alapított, majd két évvel ezelőtt Elismeréssé átalakított kitüntetést.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Anton Attila, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet igazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át. A kitüntetést a 2010. október 4-én bekövetkezett kolontári vörösiszap-katasztrófa kárelhárításában...

© 2013-2018 MTA ATK TAKI
Impresszum