díj

Szatmári Gábor, a Talajtani Intézet tudományos főmunkatársa az ELKH által meghirdetett Bárány Róbert Díjban részesült

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke 2021. október 1-i hatállyal professor emeritus címet adományozott Csathó Péter és Tóth Tibor tudományos tanácsadóknak, a Talajtani intézet kutatóprofesszorainak.

Cseresnyés Imre, az ATK TAKI tudományos főmunkatársa, a "Komplex agrártudomány" szakértői testület döntése alapján elnyerte az "OTKA" fiatal kutatói kiválósági program (FK_21) támogatását a "Gyökérzet dielektromos válaszának kis időléptékű nyomon követése roncsolásmentes eljárással" címmel benyújtott pályázatával.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Dr. Csontos Péternek, az ATK TAKI tudományos tanácsadójának.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke 2021. május 1-i hatállyal professor emeritus címet adományozott a Rajkai Kálmán akadémikusnak, a Talajtani intézet kutatóprofesszorának.

Kovács Zsófia Adrienn, a TAKI tudományos segédmunkatársa „Felszíni és felszínközeli talajjellemzők térképezése gépi és mélytanulási módszerekkel a talajok spektrális jellemzői alapján” címen adott be pályázatot Pásztor László (TAKI) és Tóth Tamás (Geomega Kft.) témavezetésével az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettudományi Doktori Iskola keretein belül, mely a Kooperatív Doktori Kollégium javaslata alapján támogatást nyert.

Szatmári Gábor, az ATK TAKI tudományos főmunkatársa elnyerte a 2020. évi „Szádeczky-Kardoss Elemér Díjat”.

A Talajtérképezési és Környezetinformatikai Osztály munkatársa, Szatmári Gábor 2019-ben elnyerte az MTA Prémium posztdoktori programjának hároméves támogatását.

Tizennyolc fiatal kutató vehette át Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől az Akadémiai Ifjúsági Díjat 2019. február 7-én az Akadémia Székházában, köztük Tóth Brigitta, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet tudományos főmunkatársa „Európa talajainak vízgazdálkodási tulajdonságait becslő módszerek kidolgozása és alkalmazása 3D kontinentális talajhidrológiai térképezéshez” című pályamunkájáért.
https://mta.hu/mta_hirei/atadtak-az-akademiai-ifjusagi-dijat-109361

Immár 26. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát, a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2018 pályázatot.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le 2018-ban is a hazai természetfotózás legfontosabbnak tartott eseménye. Az Év Természetfotósa pályázat díjátadóját és a legjobb képeket bemutató kiállítás megnyitóját november 6-án tartották a Magyar Természettudományi Múzeumban.

© 2013-2021 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató